(indien aanwezig) Collecting for the public in Apollo Art Magazine - Collecting for the public in Apollo Art Magazine - Vereniging Rembrandt
Skip over navigation | Sla menu over
977 plaatsen beschikbaar 25/5 - 25/5/2016

Collecting for the public in Apollo Art Magazine

Collecting for the public in Apollo Art Magazine

In het internationale kunsttijdschrift Apollo verscheen deze week een interessante recensie door Robert O’Byrne van Collecting for the public, de gezamenlijke uitgave van de Vereniging Rembrandt en de Fondation Custodia uit Parijs die dit voorjaar verscheen. Het boek biedt een bevlogen verdediging van musea, volgens de kop. De recensent schrijft dat het noodzakelijk is het belang van openbare collecties beter voor het voetlicht te brengen in tijden waarin bezuinigingen en zelfs sluiting voor kleinere regionale musea op de loer liggen. Aan de hand van enkele essays uit de bundel gaat hij in op ontwikkelingen in het huidige museumwezen, zoals de toenemende aandacht voor bezoekersaantallen, die ten koste dreigt te gaan van kerntaken als beheer en onderzoek. Maar de eindconclusie is een positieve. Want ondanks bezuinigingen en vercommercialisering blijkt het voor musea nog altijd mogelijk hun collecties te verrijken. Zoals ook in deze uitgave tientallen aankopen van Nederlandse musea, vaak gesteund door de Vereniging Rembrandt, aan bod komen. Om te kunnen floreren in deze tijd hebben zij vooral enthousiaste ambassadeurs nodig, die net als Peter Hecht – aan wie de bundel is opgedragen ter gelegenheid van zijn afscheid aan de Universiteit Utrecht – gepassioneerd en welbespraakt opkomen voor het openbaar kunstbezit.

De hele recensie leest u op de website van Apollo Magazine.

Het boek Collecting for the public, works that made a difference kunt u à 30 euro bestellen via onderstaand formulier. U krijgt dan een bevestiging van betaling per mail. Een exemplaar van het boek wordt u vervolgens per post toegezonden.

Mocht u onverhoopt niet met iDEAL kunnen betalen? Neem dan contact op met het bureau van de Vereniging Rembrandt.

registrationFormStart
Persoonlijke gegevens
Gegevens partner (indien aanwezig)

* verplichte velden
** s.v.p. bij partnerlidmaatschap twee namen invullen

Vergeet niet uw Rembrandtkaart mee te nemen.