Skip over navigation | Sla menu over
26 apr 2017

Van Doesburg voor één middag in het Stadhuis van Leiden te zien

Van Doesburg voor één middag in het Stadhuis van Leiden te zien

Op 1 maart 2017 is Museum De Lakenhal met steun van de Vereniging Rembrandt, mede dankzij haar Nationaal Fonds Kunstbezit en haar BankGiro Loterij Aankoopfonds, erin geslaagd een belangrijk schilderij van Theo van Doesburg aan te kopen. Om deze aankoop te vieren nodigt Museum De Lakenhal u uit voor een feestelijke presentatie in de Burgerzaal van het Stadhuis te Leiden op 13 mei aanstaande van 13:00-17:00 uur.

U hoeft zich hiervoor niet aan te melden.

Met de verwerving van Contra-compositie VII is opnieuw een icoon toegevoegd aan ‘de Eregalerij van de Collectie Nederland’. Het schilderij zal gedurende één middag voor iedereen te zien zijn. Na 13 mei is Contra-compositie VII in bruikleen te bezichtigen in het Rijksmuseum te Amsterdam totdat de restauratie en uitbreiding van Museum De Lakenhal voltooid is, naar verwachting in 2019.

Een bijzondere bijdrage van de Vereniging Rembrandt
Zonder de hulp van de Vereniging Rembrandt was het voor Museum De Lakenhal onmogelijk geweest de benodigde gelden op tijd bij elkaar te krijgen. De reden dat ook het Nationaal Fonds Kunstbezit van de Vereniging Rembrandt bijdroeg, is dat het schilderij van nationaal belang is en als kernstuk zal functioneren in de collectie van Museum De Lakenhal en de Collectie Nederland.


Contra Compositie VII tijdens de veiling op 1 maart j.l.