Skip over navigation | Sla menu over
4 feb 2016

Vereniging Rembrandt ontvangt ook dit jaar weer een genereuze bijdrage van de BankGiro Loterij!

Vereniging Rembrandt ontvangt ook dit jaar weer een genereuze bijdrage van de BankGiro Loterij!

Tijdens het Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij werd woensdagavond 3 februari bekend gemaakt dat de Vereniging Rembrandt in 2016, net als voorgaande jaren, een bijdrage van € 400.000 ontvangt van de BankGiro Loterij ten behoeve van het BankGiro Loterij Aankoopfonds. Voor de Vereniging Rembrandt is dit fantastisch nieuws. Want op die manier kan haar BankGiro Loterij Aankoopfonds ook in 2016 weer nieuwe regionale kunstaankopen financieel ondersteunen.

Het BankGiro Loterij Aankoopfonds is bestemd voor de ondersteuning van aankopen door musea die geen direct beneficiënt zijn van de BankGiro Loterij. Dankzij deze constructie heeft de Vereniging Rembrandt met haar BankGiro Loterij Aankoopfonds de afgelopen jaren aan 35 aanwinsten verdeeld over 25 musea in heel Nederland kunnen bijdragen. Zo werd in 2015 door het BankGiro Loterij Aankoopfonds onder andere bijgedragen aan de aankoop van; een 16de-eeuwse ontwerptekening voor Museum de Lakenhal, een Monet voor het Zaans Museum en een winterlandschap van Andreas Schelfhout voor Kasteel Duivenvoorde.

Dit jaar heeft de loterij een recordbedrag van ruim € 62,8 miljoen verdeeld over 69 culturele organisaties. Het gaat hierbij om zowel vaste jaarlijkse bijdragen als eenmalige schenkingen. Van ieder verkocht lot gaat de helft rechtstreeks naar deze organisaties.

Meer informatie over ons BankGiro Loterij Aankoopfonds


Foto: Roy Beusker