Belangenbehartiging

Vijftienduizend leden voelen zich in de Vereniging Rembrandt vertegenwoordigd in hun gedeelde liefde voor een goed openbaar kunstbezit. Zij vinden het niet alleen belangrijk om kunst aan te kopen maar ook te beschermen. Met deze opdracht van vele kunstliefhebbers in het achterhoofd laat de vereniging haar stem horen om te zorgen dat het openbaar kunstbezit de rol speelt die haar toekomt. Nu en in de toekomst.

Dat betekent dat de vereniging actief en alert is bij de dreigende verkoop van kunstcollecties of als het kunstonderwijs op een tweede plaats dreigt te komen. De vereniging laat zich namens de leden zien als het gaat om het versterken, veiligstellen en bewaren van kunst voor de volgende generatie. In woord en daad.

Voor het versterken van kunst in Nederland is wetenschappelijke kennis van de collectie onmisbaar. Daarom faciliteert de vereniging, met dank aan de Nederlandse musea en de NMV, wetenschappelijk onderzoek met het Ekkartfonds en via het fellowship zorgen we ervoor dat kunst makkelijk toegankelijk is.